Studijní oddělení fakulty zdravotnických věd se přestěhovalo

Studijní oddělení v budově Teoretických ústavů.
Foto: Velena Mazochová
pondělí 11. ledna 2016, 14:07 - Text: Velena Mazochová

Od začátku tohoto týdne sídlí studijní oddělení fakulty zdravotnických věd v přízemí budovy „starých“ Teoretických ústavů lékařské fakulty. Z dosavadního působiště na třídě Svobody se do rekonstruovaných prostor postupně přesunou i ostatní fakultní pracoviště. Plný provoz fakulty na nové adrese bude obnoven se začátkem letního semestru.

Studijní oddělení našlo nové zázemí v  levém křídle prvního nadzemního podlaží Teoretických ústavů, kam se v dohledné době přemístí také děkanát a některé fakultní ústavy. „Označení je zatím provizorní, ale studenty jsme informovali prostřednictvím facebooku a určitě nás najdou. Jsme zvědavi, kdo přijde první,“ uvedla vedoucí studijního oddělení FZV Alena Cholinská.

Pro další pracoviště a učebny jsou připraveny nově upravené prostory v prvním a druhém nadzemním podlaží pravého křídla. Stěhování by mělo být ukončeno do konce ledna. „Nezbytné interiérové a technické úpravy či instalace techniky budou dokončeny tak, aby provoz fakulty byl plně funkční k zahájení letního semestru 15. února,“ upřesnil proděkan Jan Galuszka.

Přestěhování fakulty do nových moderních prostor umožnila velkorysá rekonstrukce prvních dvou podlaží obou křídel Teoretických ústavů LF a podle proděkana přináší fakultě řadu výhod. „Významná je zejména skutečnost, že se fakulta dostala do těsného kontaktu s největším poskytovatelem zdravotní péče  v regionu - Fakultní nemocnicí Olomouc - a se svým nejbližším partnerem v rámci akademické obce - Lékařskou fakultou UP. To umožní efektivnější fungování fakulty, kdy se místně sjednotí její administrativní, teoretické i praktické působení. Pro zaměstnance i studenty odpadnou časově náročné přesuny mezi děkanátem, výukou teoretických oborů a praxí v nemocničních provozech. Operativně budeme moci reagovat i na případné změny v rozvrhu nebo v nemocničním provozu,“ vysvětlil Jan Galuszka.

Do rekonstruovaných prostor se postupně přesouvají i některé ústavy lékařské fakulty stejně jako její děkanátní pracoviště z třídy Svobody. Téměř dva roky už zde funguje její Centrum telemedicíny a simulátorů a počítá se i s vybudováním Aeskulapovy akademie vybavené novým moderním simulátorem pro výuku chirurgie.

Informace o otevírací době studijního oddělení fakulty zdravotnických věd ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.