Studenti fakulty zdravotnických věd si zvolí nového senátora

První zasedání akademického senátu fakulty zdravotnických věd v tomto roce.
Foto: Velena Mazochová
pátek 3. října 2014, 11:23 - Text: Velena Mazochová

Doplňovací volby do studentské komory akademického senátu fakulty zdravotnických věd proběhnou ve dnech 6. a 7. listopadu. Včera o tom rozhodli senátoři na svém prvním zasedání v tomto akademickém roce.

Nového senátora budou volit pouze studenti. „Předpokládáme, že termín stanovený na čtvrtek a pátek umožní volit studentům prezenčního i kombinovaného studia,“ uvedl k termínu předseda senátu Lukáš Merz.

Vyhlášení doplňujících voleb si vyžádalo uprázdněné senátorské křeslo, které zůstalo neobsazené po ukončení studia dosavadní zástupkyně studentů Heleny Fichterové. „Nikdo z náhradníků, kteří vzešli z posledních senátních voleb, už není studentem fakulty zdravotnických věd,“ objasnil nezbytnost nových voleb Merz.

Senát zároveň ustanovil pětičlennou volební komisi ve složení Šárka Vévodová, Marie Pavlíková, Jana Konečná, Anežka Zdráhalová a Dominik Garnol.

Volby se konají na dvou obvyklých místech – v areálu fakultní nemocnice a v budově děkanátu na třídě Svobody. Kandidáty lze nominovat ode dne vyhlášení voleb. Jejich jména pak budou zveřejněna na úřední desce.

Senát se včera také seznámil s novým složením disciplinární a etické komise a schválil návrh na obměnu Vědecké rady, kterou představil děkan Jaroslav Vomáčka. Do Rady vysokých škol byla za fakultu nominována zástupkyně přednosty Ústavu zdravotnického managementu Irena Jedličková.

Akademický senát fakulty zdravotnických věd má devět členů. Šest z nich zastupuje akademické pracovníky, tři senátory mají studenti.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.