Státní dotace pro fakultu zdravotnických věd mírně vzrostla

Fakultní senát schválil rozpočet podle návrhu děkana Jaroslava Vomáčky.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 7. dubna 2016, 07:25 - Text: Velena Mazochová

Ve všech ukazatelích vzrostla pro letošní rok státní dotace pro fakultu zdravotnických věd. Její rozpočet se tak ve srovnání s loňskem zvýšil o více než milion korun. Návrh, který předložil děkan Jaroslav Vomáčka, schválil fakultní akademický senát.

Fakulta bude v letošním roce hospodařit s výnosy ve výši 40 milionů 66 tisíc korun. V řádu několika set tisíc se přitom zvýšil příspěvek na akreditované studijní programy i objem financí získaný podle ukazatele kvality. „Podle ukazatele A jsme loni obdrželi 38 milionů 275 tisíc, letos jde o 38 milionů 790 tisíc. Vzrostl také ukazatel K – ze 4 milionů 983 tisíc na 5 milionů 312 tisíc,“ upřesnila tajemnice fakulty Lenka Doleželová.

Příznivý rozpočet je podle děkana také výsledkem růstu vědeckých aktivit pracovníků fakulty a bodového hodnocení jejího vědeckého výkonu. „Příspěvek na rozvoj výzkumné organizace ve výši 720 tisíc je nejvyšší v její historii,“ zdůraznil Jaroslav Vomáčka.

Ve výčtu nejvýznamnějších nákladových položek děkan zrekapituloval náklady spojené s rekonstrukcí prostor Teoretických ústavů, stěhováním fakultních pracovišť i výrobou nábytku. Zmínil také plánované zvýšení mezd, s nímž vedení fakulty počítá ještě v tomto roce. „Fakulta je dlouhodobě dobře zajištěna i pro případ, že by došlo k neplánovaným poklesům ve výnosech,“ ubezpečil děkan.

Senátoři se také seznámili s předběžnou zprávou o evaluaci výuky, o níž informovala proděkanka Zdeňka Mikšová, a projednali zabezpečení výuky v nových prostorách teoretických ústavů. Potvrdili zároveň zástupce fakulty v ekonomické a legislativní komisi Akademického senátu UP.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.