Senátoři fakulty zdravotnických věd schválili rozpočet a uzavřeli svůj mandát

Poslední zasedání senátu. Vpravo předseda Lukáš Merz.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 26. března 2015, 15:37 - Text: Velena Mazochová

Fakulta zdravotnických věd bude v tomto roce hospodařit s celkovou sumou přes 40 milionů korun. Návrh fakultního rozpočtu schválili senátoři na svém dnešním zasedání, které bylo v tomto složení poslední. Za vedení fakulty se s nimi rozloučila proděkanka Zdeňka Mikšová.

Letošní rozpočet vychází podle informací tajemnice fakulty Marie Fialové ze skutečností předchozího roku a byl sestaven s přihlédnutím k očekávaným potřebám roku 2015. Některé jeho položky jsou výrazně navýšeny v souvislosti s očekávanými výdaji spojenými s přestěhováním fakulty do prostor Teoretických ústavů.

„To si vyžádá náklady na vybavení učeben a pracoven, na služby, stavební úpravy i nákup nové techniky. Tento rok bude na čerpání financí náročnější,“ vysvětlila Fialová. Výše schváleného rozpočtu se přitom podle ní výrazně neodlišuje od loňského roku. Tajemnice potvrdila, že předpokládané náklady a výdaje pro rok 2015 jsou 40,6 milionu korun, což je zhruba na stejné úrovni jako v loňském roce.

Senátoři se na svém posledním zasedání věnovali také úpravě statutu fakulty, perspektivám Centra vědy a výzkumu a seznámili se s výsledky nedávných senátních voleb. Jak připomněl předseda senátu Lukáš Merz, počet příštích senátorů se rozšíří z devíti na jedenáct. „Je to podle mého názoru dobře zvolený senát. Budou v něm zastoupeny všechny ústavy a také studenti prvních ročníků. Doufám, že bude pracovat minimálně tak dobře, jako pracoval doposud,“ uvedl Merz, který byl zvolen senátorem i pro další tři roky.  

Stávající předseda zároveň ocenil působení končícího senátu a zdůraznil dobrou komunikaci s vedením fakulty. „S vedením jsme byli na jedné lodi, nedocházelo k  žádným konfliktům a vždy jsme se domluvili,“ konstatoval Merz.

Jeho hodnocení potvrdila proděkanka Zdeňka Mikšová, která senátu za odvedenou práci poděkovala. „Není to samo sebou, lidé na obou stranách musejí chtít spolupracovat. Jsem proto ráda, že jsme se takto sešli ku prospěchu celé fakulty,“ ujistila Mikšová.

Mandát končícího akademického senátu se uzavře 27. března. Během následujících čtrnácti dnů bude svoláno ustavující zasedání nově zvolených senátorů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.