Senát fakulty zdravotnických věd schválil transformaci Centra vědy a výzkumu

Senátoři fakulty zdravotnických věd schválil několik návrhů děkana.
Foto: Velena Mazochová
pondělí 9. listopadu 2015, 15:04 - Text: Velena Mazochová

Centrum vědy a výzkumu fakulty zdravotnických věd se stane součástí Ústavu ošetřovatelství. Děkanův návrh potvrdil fakultní akademický senát. Schválil také změny ve složení Vědecké rady a Disciplinární komise.

Návrh na začlenění Centra vědy a výzkumu do struktury Ústavu ošetřovatelství představila proděkanka Zdeňka Mikšová a zrekapitulovala vývoj, který pracoviště provázel od jeho vzniku v rámci projektu zaměřeného na podporu lidských zdrojů ve vědě a výzkumu. Připomněla závazek udržitelnosti Centra po ukončení projektových prací a seznámila s jeho předpokládaným fungováním v následujícím období.

„Ukazuje se, že zázemí pro vědu a výzkum, které by mělo Centrum vytvořit, je třeba dobře nastartovat. Po zvážení různých variant byl dohodnut postup, podle kterého se od ledna příštího roku stane Centrum vědy a výzkumu samostatnou součástí Ústavu ošetřovatelství. Vedení se ujme nový ředitel, který vzejde z výběrového řízení,“ vysvětlila proděkanka, která do konce prosince pracoviště dočasně povede.

Senátoři schválili také návrh na jmenování nové interní členky fakultní Vědecké rady, kterou se stane docentka Fakulty zdravotnických odborov Prešovské univerzity a členka olomouckého Ústavu ošetřovatelství Štefánia Andraščíková. „Jde o kolegyni, která je velmi vstřícná k našemu působení a je ochotna nás podpořit ve vědě a výzkumu, zejména v oblasti ošetřovatelství a jeho propojení se sférou veřejného zdravotnictví. Ve funkci nahradí Janu Marečkovou, která na členství ve Vědecké radě na podzim rezignovala,“ objasnila Mikšová.

Akademický senát fakulty zároveň vyjádřil souhlas s konečným složením fakultní Disciplinární komise. Její řady doplní členka Ústavu fyzioterapie Ivanka Vlachová a studentka oboru Všeobecná sestra Martina Johannesová.

Příští jednání akademického senátu Fakulty zdravotnických věd je plánováno na 17. prosince. Podle harmonogramu očekávaného stěhování všech pracovišť do rekonstruovaných Teoretických ústavů půjde o pravděpodobně poslední zasedání v prostorách budovy na Třídě Svobody.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.