Senát fakulty zdravotnických věd schválil nové proděkany

Jednání senátu v čele se Zdeňkou Mikšovou.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 7. března 2013, 15:38 - Text: Martina Šaradínová

Akademický senát fakulty zdravotnických věd dnes posvětil kandidáty na posty proděkanů. Profesor Milan Kamínek a Zdeňka Mikšová se funkcí ujmou zítra. Třetím proděkanem by se měl stát Jan Galuszka, senát o něm bude jednat později.

Stanovisko akademiků k návrhům děkana Jaroslava Vomáčky na obsazení postů proděkanů byl stěžejním bodem dnešního jednání senátu. Zatímco Kamínek bude mít na starosti vědu a výzkum, Mikšová bude proděkankou pro studijní záležitosti.

„Děkan dnes své kandidáty na proděkany představil. Odpovídali senátorům například na otázky ohledně vědy a výzkumu, publikační činnosti nebo akreditací. Oba kandidáty nakonec senát schválil a podpořil,“ uvedla Mikšová, která dnes ještě vystupovala v pozici předsedkyně senátu. V den nástupu do funkce proděkanky však pozici senátorky ztrácí. Vedení senátu přebírá místopředseda a na příštím jednání bude zvolen nový předseda. 

Podle Vomáčky by měl nové vedení v brzké době posílit i Galuszka, kterému hodlá svěřit zahraniční vztahy. „Je to jen otázka technická. V pozici proděkana by měl začít pracovat do konce měsíce,“ uvedl Vomáčka. Tři proděkany považuje za dostatečný počet.

Vomáčka se funkce ujal 1. března. Jeho nejbližším úkolem je sestavení rozpočtu fakulty. „Řešíme už jen detaily. Rozpočet bude vyrovnaný a myslím, že tam problém nebude. Akademický senát by ho měl schvalovat 21. března,“ doplnil děkan.

Fakulta zdravotnických věd vznikla v roce 2008 osamostatněním zdravotnických nelékařských oborů od lékařské fakulty. Má asi sedm stovek studentů.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.