První imatrikulace nového akademického roku

Imatrikulace budoucích sestřiček a fyzioterapeutek se odehrála v aule právnické fakulty na Envelopě.
Foto: Štěpánka Bubeníková
středa 12. září 2012, 17:31 - Text: Pavel Konečný

Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého včera slavnostně uvedla do studia studenty prvního ročníku. Patří mezi první fakulty, které tak letos učinily.

„Imatrikulace se zúčastnily přibližně tři čtvrtiny ze všech přijatých studentů,“ potvrdila Alena Cholinská ze studijního oddělení.

Na fakultu zdravotnických věd letos nastupuje do prvního ročníku na 250 studentů. Největší zájem byl obdobně jako v předchozích letech o bakalářský studijní obor Fyzioterapie. Nejvíce uchazečů ale bylo přijato na obor Všeobecná sestra v kombinované formě studia.

„Imatrikulaci pořádáme každoročně, v odpoledních hodinách tentýž den pak studenti nastupujících prvních ročníků absolvují asi dvouhodinový kurz s názvem Úvod do studia. Tam dostávají informace organizačního charakteru, jsou poučeni o svých právech a povinnostech vyplývajících ze Studijního a zkušebního řádu, ale také o možnostech výjezdů do zahraničí v rámci programu Erasmus či o funkci akademickém senátu fakulty,“ vysvětlila Cholinská.

Celkový počet studentů na Fakultě zdravotnických věd UP se bude v nadcházejícím akademickém roce pohybovat kolem sedmi stovek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.