Přijímací zkoušky na fakultě zdravotnických věd jsou v plném proudu

K přijímačkám na fakultu zdravotnických věd dorazily stovky uchazečů.
Fotogalerie: Velena Mazochová
pátek 10. června 2016, 07:30 - Text: Velena Mazochová

Více než devět stovek uchazečů, kteří poslali přihlášky k prezenčnímu studiu bakalářských oborů fakulty zdravotnických věd, včera absolvovalo přijímací zkoušky pro příští akademický rok. Dnes o přijetí usilují zájemci o kombinované nebo navazující magisterské studium.

Studium v bakalářských studijních programech v prezenční formě nabízela fakulta v oborech Všeobecná sestra, Porodní asistentka, Fyzioterapie a Radiologický asistent, pro které byla připravena shodná písemná přijímací zkouška. „Přihlásilo se k ní celkem 941 uchazečů,“ uvedla vedoucí studijního oddělení Alena Cholinská.

Studovat fyzioterapii je cílem Tomáše Hajdúcha z Nivnice. „Teď jej bohužel nenaplňuju, protože studuju ekonomii na Mendelově univerzitě v Brně. Ale zkouším to, a pokud by mne přijali, přešel bych sem,“ řekl.

Olomoucké fakultě by dala přednost i absolventka střední zdravotnické školy v Prostějově Tereza Havlová. „Přitahuje mne obor Porodní asistentka, ráda se motám kolem dětí, baví mne to,“ uvedla Tereza, která poslala přihlášky i na vyšší odborné zdravotnické školy v Jihlavě a v Boskovicích. „Kdybych si ale mohla vybrat, šla bych určitě do Olomouce.“

K přijímacím zkouškám včera přišla i Barbora Elisová z Uherského Hradiště, a to i přesto, že už je přijata ke studiu experimentální biologie na přírodovědecké fakultě. „Podala jsem zároveň přihlášku i na obor Radiologický asistent, o který se hodně zajímám. Pokud budu přijata, půjdu sem,“ řekla Barbora.

Přijímací řízení pokračuje i dnes, kdy k přijímacím testům zasedne více než 130 uchazečů o kombinované studium v oborech Všeobecná sestra a Porodní asistentka. Přijímačky bude skládat také na 70 zájemců o navazující magisterské studium Ošetřovatelství. Na adepty magisterského studia Fyzioterapie, kteří v květnu absolvovali první kolo přijímacího řízení, čekají od pondělí ústní pohovory.

Poslední přijímací zkoušky ke studiu zdravotnických oborů pro následující akademický rok budou ještě 30. srpna skládat uchazeči o navazující magisterské studium zcela nového oboru Intenzivní péče v porodní asistenci, které fakulta nabízí jako jediná v republice. Přihlášky přijímá do 29. července.

Vedení fakulty předpokládá, že ke studiu všech bakalářských a magisterských oborů v prezenční i kombinované formě přijme v příštím akademickém roce celkem 270 úspěšných uchazečů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.