Porotu SVOČ nejvíce zaujaly podmínky všeobecných sester

Proděkan a předseda hodnotitelské komise Milan Kamínek.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 30. dubna 2015, 15:34 - Text: Velena Mazochová, Pavel Konečný

Veronika Balounová z Ústavu ošetřovatelství zvítězila s prací Životní a pracovní podmínky všeobecných sester v šestém ročníku Studentské vědecké a odborné činnosti (SVOČ) fakulty zdravotnických věd. 

SVOČ dnes vyvrcholila závěrečnou konferencí. Výsledky své odborné práce prezentovalo třináct studentů a studentek. „Letos byla soutěž hodně vyrovnaná, proto jsme udělili hned dvě druhá místa za shodný počet bodů,“ vysvětlil proděkan pro vědu a výzkum Milan Kamínek. 

S druhým místem byla spokojena Jana Martínková, jejíž práce Efekt PNF stretchingu dorzální skupiny svalů dolní končetiny na posturální stabilitu byla rekapitulací její diplomky, na které pracovala déle než rok.  „Prezentovala jsem výsledky měření u čtyřiceti pacientů na posturografu,“ podotkla Martínková. 

Před závěrečným hodnocením by brala i třetí místo, dělenou druhou pozici považovala za úspěch. Dělit se bude i finanční odměna, která pro obě místa činila dohromady pět tisíc korun. 

Přihlášené práce zahrnuly široké spektrum témat z oborů porodní asistence, ošetřovatelství a fyzioterapie, s nimiž se do letošní soutěže přihlásilo třináct studentů. Obhajoby proběhly formou patnáctiminutových prezentací, v nichž studenti nastínili teoretická východiska, metodiku práce, výsledky i případné výstupy pro praxi. 

Příležitost ověřit si předpoklady k odborné činnosti a zapojit se do vědeckovýzkumné práce fakulty využili studenti fakulty zdravotnických věd už pošesté. Své projekty nyní mohou použít jako základ pro bakalářskou, diplomovou, rigorózní nebo dizertační práci i další publikační činnost. Zejména pro budoucí magistry může být účast ve SVOČ vstupní branou ke kariéře akademického pracovníka.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.