Nový senát fakulty zdravotnických věd bude větší, volí se v březnu

Ilustrační foto: Velena Mazochová
pátek 6. února 2015, 12:30 - Text: Velena Mazochová

Akademici a studenti fakulty zdravotnických věd zvolí své zástupce do akademického senátu ve třetím březnovém týdnu. Včera o tom rozhodli senátoři, jejichž mandát skončí v závěru příštího měsíce.

Senátní volby se uskuteční ve dnech 19. a 20. března v hlavní budově fakulty na třídě Svobody a v prostorách Fakultní nemocnice Olomouc. Složení nového senátu se podle aktualizované verze volebního a jednacího řádu rozšíří z devíti na jedenáct členů. Akademici v něm budou mít sedm a studenti čtyři zástupce. Nové senátory zvolí akademická obec na funkční období 2015–2018.

Termín voleb byl podle předsedy senátu Lukáše Merze vybrán s ohledem na rozvrh studentů všech oborů včetně posluchačů kombinovaného studia. Výměna senátorů se uskuteční ještě do konce funkčního období současného senátu. „Pokud by se proti průběhu voleb neobjevily námitky, mohli bychom mít konečné výsledky na našem posledním zasedání 26. března,“ potvrdil Merz.

Senátoři zároveň ustavili pětičlennou volební komisi, která bude dohlížet na průběh voleb ve složení Renata Hrubá, Iveta Lerchová, Jana Konečná, Markéta Hrbáčová a Jiří Srovnal. Do konce února oznámí přesný harmonogram voleb a do pátého března bude přijímat návrhy na kandidáty. Jejich seznam bude zveřejněn o týden později.

V závěru včerejšího jednání požádal jeho předseda studentské senátory o spolupráci při informační kampani, která by zvýšila povědomí o existenci senátu a k volbám přilákala co největší počet studentů. „Máme možnost oslovit všechny studenty například prostřednictvím webových stránek, e-mailu či sociálních sítí. Měli bychom informovat o jeho působení a pravomocech a přiblížit jeho konkrétní činnost.  Akademici vcelku disciplinovaně k volbám chodí, u studentů by bylo třeba účast posílit,“ zdůraznil Merz.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.