Nový děkan se ujme funkce 1. března

Jmenovací dekret pro děkana Vomáčku (vpravo).
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 21. února 2013, 10:49 - Text: Pavel Konečný

Docent Jaroslav Vomáčka dnes převzal z rukou rektora Miroslava Mašláně jmenovací dekret. Děkanem fakulty zdravotnických věd se podle něj stává od 1. března.

„Panu rektorovi jsem dnes představil tým proděkanů a byli jsme ve shodě i v tom, kam má fakulta jít dál,“ řekl Vomáčka. První věc, kterou chce ve funkci udělat, je rozbor personálního složení děkanátu. „Podívám se také jednotlivě na všechny ústavy jak z personálního, tak mzdového pohledu. Myslím, že na některých, zvláště na Ústavu managementu, je potřeba personálního posílení,“ uvedl Vomáčka.

Docent Vomáčka dosud vyučuje na lékařské fakultě i na fakultě zdravotnických věd dvanáct hodin týdně. „Výuku si ponechám. Bez této praxe by děkan byl odtržen od života. Ale možná v menší míře,“ poznamenal Vomáčka. Chce také získat odborníky, aby fakulta získala plnou akreditaci pro výuku zdravotnického managementu. V současné době nesmí na tento obor přijímat nové studenty. „Očekávám plnou akreditaci,“ naznačil budoucí děkan.

Za své proděkany si vybral profesora Milana Kamínka pro vědu a výzkum, Zdeňku Mikšovou pro studijní záležitosti a Jana Galuszku pro zahraniční vztahy. „Myslím, že na naší fakultě stačí tři proděkani a že to je ideální rozložení,“ objasnil Vomáčka.

Slavnostní inaugurace nového děkana se podle slov rektora očekává v druhé půli května. Jeho funkční období uplyne 28. února 2017.


Komentáře

Tomáš Látal
21-02-13 13:34
Pic kozu do vazu...
Tomáš Látal
21-02-13 13:35
...a ten lyžařskej svetr je taky luxus!

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.