Nejzajímavější edukační prezentace? Inkontinence

Lucie Tomečková a Alžběta Jakubů při prezentaci Crohnovy choroby.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 17. prosince 2012, 14:47 - Text: Pavel Konečný

Osm desítek účastníků napočítaly dnes pořadatelky na konferenci Edukace pro zdraví, která se konala na fakultě zdravotnických věd.

Konference byla vlastně veřejnou obhajobou a prezentací edukačních prací studentů. „Na rozdíl od loňského ročníku letos měla konference dvě samostatné sekce, pro všeobecné sestry a pro fyzioterapeuty,“ vysvětlila za pořadatele studentka třetího ročníku Michaela Čermáková.

Podle odborné asistentky Danušky Tomanové jsou edukační projekty určeny zdravotníkům i laické veřejnosti. Jejich výstupy budou směřovat také na mateřské či základní školy nebo do čekáren ordinací. „Zajímat je mohou třeba důsledky hypokineze,“ podotkla Tomanová.

Nejpočetnějším publikem na prezentacích byli studenti. „U kolegů mě nejvíce zaujala prezentace o inkontinenci. Byla pojatá zajímavě a všeobecně, nejen pro seniory, kterých se nejvíce týká,“ zhodnotila Jana Mašková.

Edukační konference se sice opakuje každoročně s železnou pravidelností, podle reakcí účastníků ale letos byla nad míru dobře připravená.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.