Nejmladší fakulta se připravuje k volbám děkana

Teoretické ústavy.
Ilustrační foto:
Pavel Konečný
pátek 2. listopadu 2012, 14:53 - Text: Milada Hronová

Akademický senát fakulty zdravotnických věd včera přijal nový Volební a jednací řád. Nejmladší z osmi fakult univerzity se tak zase ocitla o krok blíž k plánované volbě kandidáta na funkci děkana.

Dokument, podstatný pro chystané volby, se tímto dostává na pořad jednání legislativní komise univerzitního akademického senátu. Poté se k němu bude vyjadřovat samotný Akademický senát Univerzity Palackého.

„Sled volebních událostí se patrně rozběhne 26. listopadu, kdy se akademický senát fakulty sejde na svém mimořádném zasedání. V ten den by měl totiž vyhlásit řízení o jmenování kandidáta na funkci děkana či děkanky fakulty a zároveň i vyhlásit harmonogram voleb,“ řekla Žurnálu Věra Vránová, která je pověřena výkonem pravomocí děkana. Podle Vránové veškeré aktivity nyní směřují k tomu, aby nový děkan mohl být do funkce jmenován začátkem března 2013.

Věra Vránová, dřívější proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti a přednostka Ústavu porodní asistence Fakulty zdravotnických věd UP vede fakultu od 30. března. Na jaře letošního roku oznámila rezignaci ze zdravotních důvodů docentka Jana Marečková.

Fakulta zdravotnických věd vznikla v roce 2008 osamostatněním zdravotnických nelékařských oborů od lékařské fakulty. Mezi uchazeči o studium si tato fakulta může každoročně vybírat, neboť poptávka pravidelně převyšuje kapacitní možnosti.   


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.