Na magisterskou fyzioterapii se dostane jen polovina zájemců

Dodatečné přijímací zkoušky na obor Fyzioterapie.
Foto: Milada Hronová
pátek 29. srpna 2014, 11:55 - Text: Milada Hronová

Více než pět desítek zájemců se dnes v dodatečných přijímacích zkouškách ucházelo o přijetí ke studiu oboru Fyzioterapie na fakultě zdravotnických věd. Uspěje necelá polovina.

„Bakalářskou zkoušku jsem vykonala v Ústí nad Labem na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně. V navazujícím magisterském studiu jsem tam nemohla pokračovat, proto jsem se rozjela po republice,“ uvedla Barbora Morávková. Má zkušenost, že každá vysoká škola preferuje své absolventy bakaláře. Nyní však věří, že většina zájemců se už dostala na jiné školy a tudíž nebude taková konkurence. „Jsou to mé páté přijímačky,“ dodala Morávková. V budoucnu by se ráda věnovala fyzioterapii ve sportu. 

Také Adam Bednárik by rád studoval v Olomouci a Česku by student z Piešťan i rád zůstal. „Bakalářské zkoušky jsem vykonal na Univerzitě svatého Cyrila a Metoděje, o tom, že olomoucká fakulta zdravotnických věd vyhlásila dodatečné přijímací zkoušky, jsem se dozvěděl z internetu,“ řekl Bednárik, než se podrobil 120minutovému testu.

Přijímací zkouška se skládala z testu kyneziologie a všeobecných předpokladů. Zahrnovala 120 dotazů.

 „Výsledky se studenti dozvědí nejpozději v úterý druhého září. Ti, kteří nebudou přijati ke studiu z kapacitních důvodů, mohou u nás studovat v programu celoživotní vzdělávání,“ uvedla Iveta Lerchová z Ústavu fyzioterapie.

Zájem o Fyzioterapii na fakultě zdravotnických vět každoročně několikanásobně převyšoval možnosti fakulty. „Vnímáme, že zájem v letošním roce je ovlivněn dodatečným vyhlášením přijímacích zkoušek, ale nemáme obavy, že bychom nenaplnili předpokládané počty studentů prvního ročníku kvalitními uchazeči,“ zdůraznila již dříve proděkanka Zdeňka Mikšová.

Dodatečné přijímací řízení vyhlásila fakulta zdravotnických věd poté, kdy byla schválena její žádost o zrušení omezení akreditace magisterského oboru.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.