Martin Dvořáček novým členem akademického senátu univerzity

Nový senátor Martin Dvořáček.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 9. října 2014, 17:25 - Text: Pavel Konečný

Nového člena přivítali včera mezi sebou senátoři Akademického senátu Univerzity Palackého. Stal se jím náhradník studentské sekce z fakulty zdravotnických věd Martin Dvořáček.

Student třetího ročníku fyzioterapie má za sebou ostrou premiéru. Kromě téměř pětihodinového jednání byl hned na první schůzi skrutátorem při volbě ekonomické a legislativní komise.

Mezi šesti studentskými kandidáty skončil v dubnových volbách na druhém místě. „Jenže kolega Jan Pauler ukončil studium, takže jsem nyní nastoupil do senátu jako náhradník,“ vysvětlil Dvořáček. Jak uvedl, rád by v senátu hájil zájmy své fakulty a všeobecně menších fakult vůči těm větším. „Chtěl bych také, aby se podporovaly studentské spolky, organizace a studentské akce,“ uvedl Dvořáček.

Ještě před svou první senátní schůzí zavítal mezi své kolegy ze studentské kurie. „Scházíme se předem, abychom se shodli na nějakém konsenzu a svůj názor mohli prezentovat hromadně,“ vysvětlil.

Akademický senát univerzity má 24 členů – tři za každou fakultu. Z nich jsou dva vyučující a jeden student. Volební období je tříleté a před současným senátem, vzhledem k jeho druhé schůzi od zvolení, je prakticky celé.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.