Maratón promocí pokračoval etapou fakulty zdravotnických věd

Promoce absolventů fakulty zdravotnických věd.
Fotogalerie: Velena Mazochová
čtvrtek 9. července 2015, 08:16 - Text: Velena Mazochová

Univerzitní fanfáry, státní a studentská hymna se včera a dnes rozezněly na počest studentů, kteří úspěšně dokončili studia na fakultě zdravotnických věd. V aule právnické fakulty složili absolventský slib a převzali vysokoškolské diplomy noví bakaláři a magistři.

Absolventům bakalářského oboru Radiologický asistent připomněl děkan Jaroslav Vomáčka poslání, ke kterému se volbou povolání přihlásili. Získáním vysokoškolského titulu podle něj životní dráha absolventů teprve začíná. „Znamená to, že své poslání musíte naplnit. Pacienti, s nimiž se každodenně potkáváme, jsou psychicky alterováni, vy ale musíte být přívětiví a chovat se tak, aby nebyly znát vaše pocity a abyste získané informace z vědy, výzkumu a pedagogické činnosti dokázali uplatnit v našem krásném oboru,“ doplnil děkan.

Za absolventy se s alma mater rozloučila čerstvá bakalářka Nikola Sečkařová, která krátce zrekapitulovala tři roky od podání přihlášky a imatrikulace. „Těch tisíc třicet dní studia nám tehdy připadalo nekonečně mnoho a vše se zdálo být vzdálené. Dnes bych si dovolila tvrdit opak – tři roky uplynuly jako voda, skoro tak rychle, jako se ztrácela volná místa na nejlepších termínech u vypsaných zkoušek,“ shrnula Sečkařová.

Poděkovala zároveň pedagogům, lékařům i rodinám za podporu po dobu studia. Připomněla zejména vstřícnost a pomoc garantky oboru Radiologický asistent a zástupkyně přednosty Ústavu radiologických metod Marie Pavlíkové. „Byla nám nejbližší oporou a vždy nám ochotně pomohla,“ zdůraznila Sečkařová.

Navzdory pravidelně se opakujícímu scénáři akademického rituálu si Pavlíková promoce „svých“ studentů nenechává ujít. „Jsem na ně hrdá a je to naposled, kdy se s většinou z nich uvidím. Ještě mne to neomrzelo, je to sice vždy téměř totéž, ale studenti jsou pokaždé jiní,“ ujistila Pavlíková.

Státní závěrečné zkoušky a obhajoby kvalifikačních prací v letošním roce úspěšně absolvovalo 148 studentů fakulty zdravotnických věd. Vysokoškolské diplomy obdrželo 111 nových bakalářů a 37 magistrů v oborech Všeobecná sestra, Radiologický asistent, Porodní asistentka Fyzioterapie, Ošetřovatelská péče v interních oborech a Management zdravotnictví.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.