Fakulta zdravotnických věd začala s přípravou voleb svých zástupců do senátu univerzity

Ilustrační foto: Pavel Konečný
čtvrtek 6. února 2014, 16:05 - Text: Velena Mazochová

Akademičtí pracovníci a studenti fakulty zdravotnických věd mohou začít navrhovat kandidáty pro volby do Akademického senátu Univerzity Palackého. Volí se dva pedagogové a jeden student.

Návrhy na své zástupce v celouniverzitním senátu mohou členové akademické obce fakulty posílat do 14. března. „Písemný návrh se předkládá předsedovi dílčí volební komise, který zajistí kandidátův souhlas. Do té doby mohou návrhy přicházet už teď na mou adresu,“ uvedl předseda fakultního senátu Lukáš Merz.

Senát fakulty dnes zvolil volební komisi ve složení Helena Fichtnerová, Štěpánka Bubeníková, Karolína Kutálková, Renata Hrubá, Marie Pavlíková, Jana Konečná, Lukáš Merz a Iveta Lerchová. Na prvním jednání v průběhu příštího týdne zvolí svého předsedu a místopředsedu. Stanoví také konkrétní dny a místa fakultních voleb. Podrobné informace o průběhu voleb najdou členové akademické obce na úřední desce fakulty.

Na oslovení a výběr vhodných fakultních zástupců ve „velkém“ senátu má akademická obec čas celý následující měsíc. „Bylo by dobré apelovat zejména na šikovné studenty prvních ročníků. V předchozích letech se studentská komora obměňovala v průběhu funkčního období minimálně dvakrát,“ připomněl Merz.

Volby do Akademického senátu Univerzity Palackého na funkční období 2014–2017 proběhnou podle stanoveného celouniverzitního harmonogramu od 28. března do 11. dubna.

Z každé fakulty z nich vzejdou dva senátoři pro komoru akademických pracovníků a jeden zástupce studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.