Fakulta zdravotnických věd se rozrostla o 270 nových studentů

Imatrikulace studentů prvních ročníků fakulty zdravotnických věd se konala v aule právnické fakulty.
Fotogalerie: Velena Mazochová
čtvrtek 10. září 2015, 15:26 - Text: Velena Mazochová

Členy akademické obce Univerzity Palackého se dnes stali noví posluchači fakulty zdravotnických věd. Imatrikulační sliby složili studenti prvních ročníků bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů.

„Pokusíme se vám předat to nejlepší, co v nás je, znalosti a zkušenosti na nejvyšší světové úrovni vědy a výzkumu. Od vás očekáváme, že budete vědomosti vstřebávat tak, abyste znalosti, kterých nabydete, skutečně odevzdali ve svých profesích. Přeji vám, aby se studium na fakultě pro vás stalo radostí,“ uvedl ke studentům prvních ročníků děkan Jaroslav Vomáčka.

Na fakultě zdravotnických věd se ke studiu v jednotlivých oborech letos zapsalo kolem 270 studentů. „Převažují mezi nimi bakaláři, kterých je kolem dvou set,“ uvedla Alena Cholinská, vedoucí fakultního studijního oddělení.

Navazující magisterský obor Ošetřovatelská péče v interních oborech bude od letošního roku v Olomouci studovat i Zuzana Stačková, která získala bakalářský titul na jihlavské Vysoké škole polytechnické. „Vím, že zdejší fakulta má výraznou prestiž. Přijímačky byly hodně těžké, ale zvládla jsem je, asi i díky dobré bakalářské přípravě,“ zdůraznila Stačková.

První letošní imatrikulační sliby složili už na konci srpna posluchači, kteří byli přijati ke studiu katolické teologie, další prváci teologické fakulty projdou slavnostním ceremoniálem zítra a pozítří. Příští týden slavnostně přivítá své nové studenty lékařská fakulta, v průběhu podzimu se imatrikulace uskuteční také na dalších fakultách.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.