Fakulta zdravotnických věd se připravuje na volby nového akademického senátu

Dnešního zasedání senátorů fakulty zdravotnických věd se zúčastnil předseda celouniverzitního senátu Jiří Langer (uprostřed) .
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 18. prosince 2014, 15:46 - Text: Velena Mazochová

Akademická obec fakulty zdravotnických věd si zvolí na jaře příštího roku nový akaddemický senát. Jeho složení se rozšíří z dosavadních devíti na jedenáct senátorů.

„Fakultnímu senátu v současném složení skončí mandát 27. března příštího roku. Na únorovém zasedání bude proto třeba vyhlásit volby do senátu pro další funkční období, schválit jejich harmonogram a zvolit volební komisi,“ informoval na dnešním senátním zasedání předseda Lukáš Merz.

Jak zároveň připomněl, příští složení senátu se podle aktualizované verze volebního a jednacího řádu rozšíří z devíti na jedenáct členů. „Budeme volit sedm akademiků a čtyři studenty. Uvažujte už o případných kandidátech,“ vyzval své kolegy Merz.

Podle jeho informací půjde už o třetí volby, které se na fakultě uskuteční v průběhu jednoho akademického roku. „Měli jsme už volby našich zástupců do velkého senátu univerzity a doplňující volby do studentské komory fakultního senátu. Doufám, že to už pro akademickou obec nebude únavné. Bude třeba zviditelnit to, co senát dělá a k čemu vlastně je. Ne všichni studenti například vůbec vědí o jeho existenci, přitom je spousta věcí, se kterými se každý den setkávají a na které může mít právě senát vliv či je změnit,“ uvedl předseda.

V zájmu zachování kontinuity studentských mandátů bude podle Merze důležité apelovat zejména na studenty prvních ročníků. „Chtěli bychom přilákat hlavně studenty, kteří nastoupili v letošním akademickém roce. Rádi bychom, aby jim mandát vydržel na celé funkční období, právě oni mají šanci po dobu svého studia nějakým způsobem ovlivňovat dění na fakultě,“ vysvětlil Merz.

Poslední zasedání současného akademického senátu fakulty zdravotnických věd se uskuteční 26. března příštího roku. Nové senátory zvolí akademická obec na funkční období 2015–2018.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.