Fakulta zdravotnických věd poprvé udělí Ceny děkana

Ilustrační foto Pavel Konečný
pondělí 3. listopadu 2014, 15:10 - Text: Velena Mazochová

Akademičtí pracovníci fakulty zdravotnických věd mohou poprvé získat ocenění za zvýšení kvalifikace a významnou publikační činnost. Ceny udělí děkan na základě žádostí, které lze zasílat do konce února.

„Fakulta vyhlašuje tyto ceny poprvé. Jejich účelem je odměna za excelentní publikace a motivace mladých vědců a pedagogů ke zvyšování kvalifikace – získání habilitací a profesur,“ potvrdil proděkan pro vědu a výzkum Milan Kamínek.

Cena děkana za zvyšování kvalifikace je určena pracovníkům, kteří úspěšně prošli habilitačním řízením a nepřekročili přitom věkovou hranici 40 let. Udělena bude také profesorům, kteří byli jmenováni před dosažením věku 50 let. Ocenění je spojeno s finanční odměnou do dvaceti nebo čtyřiceti tisíc korun v závislosti na výši pracovního úvazku.

Autoři z řad zaměstnanců fakulty, kteří publikovali původní vědeckou práci, se mohou ucházet o Cenu děkana za významnou publikační činnost. K hodnotícím kritériím patří hlavní nebo první spoluautorství a zveřejnění práce v časopise s impakt faktorem. Periodikum zároveň musí spadat do prvního kvartilu titulů dané kategorie podle databáze Web of Science. Udělení ceny je doprovázeno částkou deseti tisíc korun.

„Žádosti o udělení Ceny děkana za významnou publikační činnost musí uchazeč odevzdat nejpozději do konce února,“ upřesnil Kamínek. Vyhodnocení a vyhlášení laureátů podle něj proběhne nejpozději do měsíce od podání žádosti.

Předložené práce posoudí vědecko-výzkumná komise fakulty. O udělení ceny rozhoduje děkan na základě jejího doporučení.

Podrobnější informace o cenách děkana ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.