Fakulta zdravotnických věd nabízí kurzy pro zdravotníky

Ilustrační foto: Freeimages
pátek 31. října 2014, 13:58 - Text: Velena Mazochová

Rekvalifikaci s celostátní platností mohou v průběhu příštího semestru opět získat zájemci o práci zdravotníka na táborech, školách v přírodě nebo lyžařských výcvicích. Ústav pro studium odborných předmětů a praktických dovedností fakulty zdravotnických věd pro ně připravil další dva běhy kurzu Zdravotník zotavovacích akcí.

Akreditovaný vzdělávací program zahrnuje 27 teoretických hodin a 13 hodin praktické výuky. Tematicky jsou zaměřeny na základy hygienicko-epidemiologických opatření, ošetřovatelské péče, psychologie komunikace, první pomoci, výživy i vedení zdravotnické dokumentace. Po úspěšném složení závěrečné zkoušky obdrží absolventi osvědčení o rekvalifikaci platné pro celou republiku.

Prostory pro výuku poskytuje Ústav pro studium odborných předmětů a praktických dovedností, jehož špičkové vybavení účastníkům umožní otestovat teoretické znalosti v praktických cvičeních. Kromě figurín simulujících přirozené podmínky zdravotnické praxe je k výuce využívána i zážitková pedagogika.

Kurzy jsou připraveny ve dvou termínech příštího semestru. První běh má v kalendáři místo od 12. do 16. ledna. Uzávěrka pro příjem přihlášek je 28. listopadu. Zájemci o druhý termín připravený na dny 8.-12. června musí přihlášky zaslat nejpozději do 15. května. Podmínkou účasti je ukončené středoškolské vzdělání, morální bezúhonnost a dosažení věku 18 let.

„Vážní zájemci se většinou přihlašují na lednový termín a někdy je z kapacitních důvodů musíme i odmítnout. Ideální počet účastníků je vzhledem k praktickému nácviku kolem patnácti,“ shrnula dosavadní zkušenosti z opakovaných kurzů Jana Kočendová z pořádajícího ústavu. Nejčastějšími frekventanty kurzu jsou podle ní studenti pedagogické fakulty a fakulty tělesné kultury.

Méně účastníků se hlásí v závěru semestru. „Letos jsme proto druhý termín zařadili už na začátek června, aby zájemci stihli získat potřebný certifikát už před prázdninami,“ dodala Kočendová.

Podrobné informace o programu, podmínkách a způsobu přihlášení najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.