Fakulta zdravotnických věd má nový akademický senát

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 23. března 2015, 15:39 - Text: Velena Mazochová

Šest nových a pět současných senátorů zasedne na příští tři roky do křesel akademického senátu fakulty zdravotnických věd. Rozhodly o tom volby, jejichž výsledky dnes oznámila volební komise.

Kandidaturu na člena senátu přijalo deset akademiků a 14 studentů včetně pěti stávajících senátorů. Voliči z nich vybrali sedm zástupců do komory akademických pracovníků a čtyři studentské senátory. Složení nového fakultního senátu se podle aktualizované verze volebního a jednacího řádu rozšířilo z devíti na jedenáct členů.

V komoře akademických pracovníků obdržel nejvíce hlasů současný předseda senátu Lukáš Merz, kterého do dalšího funkčního období poslalo 30 voličů. Své mandáty obhájily také dosavadní senátorky Štěpánka Bubeníková, Marie Pavlíková a Lenka Machálková. Nově se k nim připojí Lenka Mazalová, Naděžda Calabová a Jiří Horalík.

V práci senátora bude pokračovat také Dominik Vilímek, s nímž budou ve studentské komoře působit tři nováčci – Paulína Maderová, Jana Hladná a Lukáš Augustin, který získal nejsilnější mandát 124 hlasů.

„Volby proběhly bez komplikací a v souladu s Volebním a jednacím řádem fakulty zdravotnických věd,“ uvedla předsedkyně volební komise Jana Konečná. Podle jejích informací se k volebním urnám dostavilo téměř 250 voličů, což představuje volební účast kolem 35 procent.

Případné námitky k průběhu senátních voleb mohou členové akademické obce podávat do pěti dnů od vyhlášení výsledků. „Vyhodnotíme je a o jejich oprávněnosti rozhodneme v co možná nejkratší lhůtě,“ potvrdila Konečná.

Senátní volby vyhlásil akademický senát fakulty 5. února. Proběhly ve dnech 19. a 20. března v prostorách Ústavu pro studium odborných předmětů a praktických dovedností v suterénu Dětské kliniky a v hlavní budově fakulty zdravotnických věd na třídě Svobody.

Tříleté funkční období nového senátu začíná 28. března. O den dříve vyprší mandát současným senátorům, kteří se na svém posledním zasedání sejdou tento čtvrtek.

Podrobné výsledky voleb ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.