Fakulta zdravotnických věd chystá změnu v systému evaluace

Zasedání akademického senátu FZV.
Ilustrační foto: Martina Šaradínová
úterý 25. března 2014, 15:14 - Text: Velena Mazochová

Návrh nové koncepce evaluace výuky byl hlavním bodem březnového zasedání akademického senátu fakulty zdravotnických věd. Definitivní podoba nového systému studentského hodnocení jednotlivých předmětů by měla být známa do začátku příštího akademického roku.

O záměru změnit dosavadní způsob hodnocení kvality výuky jednal fakultní senát už na podzim loňského roku. V průběhu zimního semestru byl proto vypracován nový návrh, který na březnovém zasedání předložila proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Zdeňka Mikšová.

„Mezi podstatné změny patří přesun odpovědnosti za evaluaci výuky na přednosty ústavů garantujících obor, vytvoření podmínek pro posílení elektronické formy hodnocení výuky a zjednodušení evaluačních dotazníků pro teoretickou výuku a odbornou praxi,“ upřesnila Mikšová.

Předložený návrh je výsledkem diskuse s vedoucími jednotlivých pracovišť, na jejímž základě vedení fakulty přijalo výchozí principy hodnocení.

„Nastavený systém evaluace nepřinášel žádoucí zpětnou vazbu o kvalitě výuky v jednotlivých oborech studia. Zapojení studentů do hodnocení bylo minimální,“ vysvětlila Mikšová.

Jak doplnil předseda senátu Lukáš Merz, o novém návrhu bude vedení fakulty ještě dál jednat. „Následně vypracuje metodický pokyn, aby nový systém mohl začít fungovat v příštím akademickém roce,“ řekl Merz.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.