Fakulta zdravotnických věd bude hospodařit s historicky nejvyšším rozpočtem

Hlasování o rozpočtu.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 7. dubna 2014, 16:41 - Text: Pavel Konečný

Akademický senát fakulty zdravotnických věd dnes na svém mimořádném zasedání schválil rozpočet fakulty pro rok 2014, který přesahuje 40 milionů korun.

„Jedná se o historicky nejvyšší rozpočet. Při neustálém trendu snižovat počty studentů jsem se bál, že dopadneme hůře. Je dobře, že s počtem studentů ale neubývá financí,“ řekl na adresu ministerstva školství děkan Jaroslav Vomáčka.

Hladkému schválení rozpočtu pomohla i explikace ze strany vedení fakulty. „Už druhým rokem se zvyšuje základní normativ na studenta,“ podotkla tajemnice Marie Fialová. Podle jejích propočtů o 4,8 procenta na 26 323 korun. V současnosti na fakultě studuje asi 630 posluchačů.

Fakultě zdravotnických věd se letos zvyšují i příjmy za vědeckou činnost z 237 na 453 tisíc korun a v rozpočtu se projeví také příjem ze solidárního fondu univerzity ve výši 1,8 milionu korun.

Rozpočet v přesné výši 40,137 milionu korun byl schválen všemi sedmi přítomnými senátory jako vyrovnaný.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.