Fakulta roku: Studentské bodování posouvá olomoucké fakulty stále výš

Repro: Žurnál UP
pátek 6. března 2015, 08:10 - Text: Velena Mazochová

V letošním ročníku soutěže Česká unie studentů vystoupaly olomoucké fakulty opět na přední příčky žebříčků studentského hodnocení. Největší skok oproti loňskému roku zaznamenaly fakulta zdravotnických věd a pedagogická fakulta, které ve svých kategoriích obsadily druhá místa. Titul Fakulta roku v oblasti sportu obhájila olomoucká fakulta tělesné kultury. 

Na základě hodnocení studentů a absolventů obsadila fakulta zdravotnických věd stříbrnou pozici v kategorii Zdravotnictví, a dosáhla tak nejlepšího umístění ve čtyřleté historii soutěže. V konkurenci dalších sedmi fakult ji předstihla jen Vysoká škola zdravotnická v Praze. Loni se olomoucká fakulta umístila na šestém místě. 

Vedení fakulty si dosaženého výsledku cení především jako pozitivní zpětné vazby. „Vnímáme jej jako vysvědčení za naše úsilí a za řadu změn a aktivit fakulty zdravotnických věd v posledních letech, které nám vystavili ti, pro které to děláme - naši studenti,“ konstatoval s uspokojením proděkan Jan Galuszka. Zároveň jde podle něj o ideální způsob propagace fakulty v době narůstající konkurence. 

Na druhé místo postoupila z loňské deváté pozice pedagogická fakulta, která uspěla v konkurenci jedenácti soutěžících. Stejnou příčku obsadily nebo ve své kategorii obhájily také filozofická, právnická a lékařská fakulta. Loňské prvenství potvrdila fakulta tělesné kultury, která předstihla další tři hodnocené sportovní fakulty. O dva stupně své pozice vylepšily teologická a přírodovědecká fakulta, které se letos umístily na čtvrtém místě.

Soutěž Fakulta roku pořádá Česká studentské unie od roku 2011 ve snaze rozšířit hodnotící kritéria v podobných soutěžích o pohled studenta či absolventa. Letošní hlasování v jednotlivých kategoriích probíhalo od poloviny loňského listopadu do 15. ledna.

Bližší informace ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.