Čerství absolventi fakulty zdravotnických věd si cení poslání svých profesí

Slavnostní promoce nových absolventů fakulty zdravotnických věd.
Fotogalerie: Velena Mazochová
čtvrtek 10. července 2014, 12:21 - Text: Velena Mazochová

Téměř dvě stovky studentů nejmladší fakulty Univerzity Palackého letos úspěšně ukončily svá studia a převzaly vysokoškolské diplomy. Slavnostní promoční sliby skládali čerství magistři a bakaláři během dvou uplynulých dnů.

„Mysleme na to, že je jen málo profesí, které mají takový smysl, jako ta naše. Vždyť co má větší smysl, než pomáhat druhým žít,“ vyzvala své kolegy Šárka Munzarová, která dnes spolu s nimi převzala akademický titul bakalář v oboru Radiologický asistent. Jejich jménem zároveň poděkovala za rodinné zázemí, podporu a pomoc, které se jim dostalo od pedagogů, lékařů, vedoucích závěrečných prací a studijních referentek.

Její slova doprovázející promoční sliby potvrdila očekávání děkana Jaroslava Vomáčky, který novopečeným bakalářům připomněl vysoké nároky profese, kterou si zvolili. „Vybrali jste si povolání, které je zároveň posláním. Pacienti, se kterými budete každý den pracovat, budou vyžadovat mimořádné odborné znalosti a stejně mimořádný psychologický přístup,“ zdůraznil děkan. „Všichni jste prošli mýma rukama a byli jste nakonec dobří, i když jsme spolu někdy bojovali. Věřím proto, že naší univerzitě budete dělat čest,“ doplnil Vomáčka.

Absolventi budou na svá studentská léta rádi vzpomínat i v souvislosti s profesními vyhlídkami, které před nimi absolutorium na fakultě zdravotnických věd otevřelo. „Je to perspektivní obor a většina z nás už má zajištěnu práci,“ uvedla Nikola Porubková, která v nejbližší době nastoupí jako radiologická asistentka do nemocnice v pražském Motole.

Dnes svou alma mater opustili absolventi prezenčního studia oborů Radiologický asistent, Fyzioterapie, Ošetřovatelská péče v interních oborech a Dlouhodobá ošetřovatelská péče u dospělých. Všechny podmínky k převzetí vysokoškolských diplomů splnilo letos celkem 48 absolventů navazujících magisterských studijních programů a 129 bakalářů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.