Akademický senát je na fakultě zdravotnických věd opět kompletní

Doplňující volby do studentské komory senátu.
Foto: Velena Mazochová
pondělí 10. listopadu 2014, 10:38 - Text: Velena Mazochová

Dominik Vilímek, posluchač prvního ročníku oboru Radiologický asistent doplní akademický senát na fakultě zdravotnických věd. Rozhodli o tom studenti, kteří si jej vybrali minulý týden v doplňujících volbách. Hlas mu dalo 55 voličů.

O novém senátorovi rozhodovali pouze studenti, kteří vybírali ze čtyř kandidátů. O zvolení do studentské komory usilovali vedle Vilímka také další prváci – Anna Hlisnikovská, Anna Truksová a Eva Grambalová. Platný hlasovací lístek odevzdalo 134 z  celkového počtu 545 oprávněných voličů.

Doplňující volby probíhaly 6. a 7. listopadu v areálu fakultní nemocnice a v budově děkanátu fakulty na třídě Svobody. „Mezi navrženými byla i moje spolužačka. Myslela jsem, že by bylo dobré ji tam mít, protože o ní vím, že je zodpovědná,“ přiblížila kritéria své volby budoucí všeobecná sestra Anežka Zdráhalová.

Výsledek voleb umožnil obsadit v akademickém senátu fakulty uprázdněný post třetího zástupce studentů. „Senátor, který byl zvolený v řádných volbách, ukončil studium a žádný náhradník nemohl být povolán, protože neměl dostatečný počet hlasů. Na uvolněné místo se proto musely vypsat doplňující volby,“ vysvětlil předseda akademického senátu Lukáš Merz.

Akademický senát fakulty zdravotnických věd má devět členů. Šest z nich zastupuje akademické pracovníky, tři senátory mají studenti.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.