Akademická obec fakulty zdravotnických věd volí nové senátory

Senátní volby na fakultě zdravotnických věd.
Fotogalerie: Velena Mazochová
čtvrtek 19. března 2015, 15:32 - Text: Velena Mazochová

První voliči dnes odevzdali hlasovací lístky se jmény kandidátů na příští senátory fakulty zdravotnických věd. Volby, které budou v prostorách Dětské kliniky a Ústavu ošetřovatelství pokračovat i zítra, rozhodnou o složení fakultního senátu na funkční období 2015–2018.

Kandidaturu přijalo deset akademiků a 14 studentů, mezi nimi i pět současných senátorů. Během dvou dnů z nich voliči vyberou sedm zástupců do komory akademických pracovníků a čtyři studentské senátory. Podle aktualizované verze volebního a jednacího řádu se tak složení nového fakultního senátu rozšíří z devíti na jedenáct členů.

Studentka oboru Porodní asistentka Šarlota Königová vybírala zástupce do studentské komory na základě osobních kontaktů. „Vybrala jsem spolužačky z porodní asistence. Určitě by to zvládly, u nás jsou totiž moc šikovné holky,“ ujistila Königová.

První den volil i současný předseda senátu Lukáš Merz, který přijal kandidaturu i do dalšího funkčního období. „Budu rád, když tam budou zástupci všech fakultních ústavů. Ideální by byli zároveň lidé, které znám například z jejich působení v komisích nebo ve velkém senátu,“ uvedl Merz ke kritériím svého výběru.

Senátní volby pokračují zítra od 8 do 10:30 hodin v Ústavu pro studium odborných předmětů a praktických dovedností v suterénu Dětské kliniky a od 12 do 14 hodin v Ústavu ošetřovatelství v hlavní budově fakulty zdravotnických věd na třídě Svobody.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.