O nadační příspěvek České spořitelny mohou studenti žádat do poloviny května

Rektor Jaroslav Miller a generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka (vpravo) při lednovém podpisu smlouvy o vkladu do Nadačního fondu UP.
Foto: Pavel Konečný
úterý 7. dubna 2015, 14:45 - Text: Pavel Konečný

Studenti magisterských a doktorských studijních programů se mohou díky milionovému daru České spořitelny ucházet o příspěvek na své badatelské aktivity, které mají mezinárodní přesah. Výzva k přijímání žádostí je otevřena do 15. května.

„Zájemci o příspěvek musí stručně zdůvodnit cíle, obsah a přínos svého výzkumného záměru, který může směřovat do akademické, neziskové, veřejné či komerční sféry, a to v prostředí českých i zahraničních organizací. Součástí žádosti musí být také krátké vyjádření vedoucího katedry, kde student studuje, v případě doktorských studentů pak vyjádření od školitele,“ vysvětlila koordinátorka činnosti Nadačního fondu UP Dita Palaščáková.

Mezi klíčová kritéria hodnocení žádostí bude kromě originality záměru patřit přínos pro obor, ale také pro celou společnost, sledovaným prvkem bude i mezinárodní rozměr badatelského záměru. „Pomocným kritériem pro hodnocení žádostí může také být sociální nebo zdravotní znevýhodnění, pokud ho student ucházející se o příspěvek doloží potřebnými doklady,“ dodala Palaščáková.

Výše nadačního příspěvku bude záviset na rozhodnutí správní rady nadačního fondu, student může maximálně získat částku 200 tisíc korun. Celkem letos mezi studenty rozdělí správní rada fondu 800 tisíc.

Univerzita v současné době pracuje na vzniku Nadačního fondu, jehož cílem bude podpora excelentních vědecko-výzkumných aktivit talentovaných studentů a podpora internacionalizace. „Tato první podmínečná výzva umožní, aby se aktivity nadačního fondu mohly rozběhnout současně s jeho vznikem. Nadační fond UP bude v pravidelných intervalech vypisovat výzvy k rozdělování prostředků získaných od dárců z řad firem či absolventů na podporu výjimečných studentských projektů.

Zájemci o příspěvek mohou žádosti odevzdávat denně na podatelně rektorátu v Křížkovského ulici. Žádosti včetně všech příloh je potřeba odeslat také elektronicky na adresu dita.palascakova@upol.cz.

Nejčastější dotazy: FAQ.

Úplný text výzvy je k dispozici ZDE.

Formulář žádosti najdete ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.