Zlatá medaile pro Martina Tichého z lékařské fakulty

Oceněný Martin Tichý
Fotogalerie: Milada Hronová
středa 15. ledna 2014, 11:29 - Text: Milada Hronová

Emeritní přednosta ústavu klinické a molekulární patologie Martin Tichý obdržel z rukou rektora Miroslava Mašláně zlatou medaili Za zásluhy o rozvoj Univerzity Palackého.

„Martin Tichý pracuje pro lékařskou fakultu od roku 1968. Profesně se zaměřuje na hematopatologii, dermatologii a patologii zažívacího a uropoetického traktu,“ řekl v laudatiu při slavnostním aktu děkan lékařské fakulty Milan Kolář.

Absolvent Univerzity Palackého Martin Tichý začal pracovat v patologicko-anatomickém oddělení fakultní nemocnice jako sekundární lékař. V roce 1971 začal působit na katedře patologické anatomie. Docentem pro obor patologická anatomie byl jmenován v roce 1995 a ústav klinické a molekulární patologie vedl v letech 2004–2011.

„Věnuji se diagnostice pro fakultní nemocnici a konzultační biopsii pro obtížnější diagnózy pro větší část moravského regionu. Už řadu let také učím patologii studenty třetího ročníku a stále mne to baví,“ uvedl Tichý.

Patologie, tedy nauka o nemocech, je vstupním oborem do klinické medicíny. Jedná se o dvousemestrální studium, které je ukončeno rigorózní zkouškou.

Docent Tichý, autor a spoluautor 135 časopiseckých publikací a spoluautor dvou učebních textů a kapitoly Patologie krevního ústrojí v celostátní učebnici patologie, je již držitelem dvou univerzitních medailí. Zlatou medaili Za zásluhy o rozvoj Univerzity Palackého obdržel při příležitosti svého životního jubilea.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.