Lékařská fakulta se připravuje na volby do akademického senátu

Senátoři zvolili členy volební komise.
Foto: Velena Mazochová
středa 21. září 2016, 16:00

Akademici a studenti lékařské fakulty zvolí na konci listopadu své nové zástupce v akademickém senátu. O termínu voleb a složení volební komise rozhodli senátoři na svém včerejším zasedání.

Volby do akademického senátu lékařské fakulty na příští tříleté období se uskuteční ve dnech 21. – 24. listopadu. Během čtyř dnů pro ně budou postupně vyhrazeny prostory Teoretických ústavů, Fakultní nemocnice a nově i Kliniky zubního lékařství. „ Volby skončí ve čtvrtek a výsledky budou vyhlášeny ještě tentýž den odpoledne,“ uvedl předseda senátu Jan Strojil.

Přesný harmonogram voleb včetně konkrétních míst, časů a termínu pro podávání návrhů na kandidáty stanoví osmičlenná volební komise, kterou povede odborný asistent Centra pro výuku cizích jazyků LF Aleš Manda. „Jsem rád, že se ujme funkce předsedy. Administrativa voleb je poměrně komplikovaná a on s ní má velké zkušenosti,“ doplnil Jan Strojil.

Akademický senát lékařské fakulty má 36 členů, z nichž jednu třetinu tvoří studenti. Návrh na kandidáta na senátorský post může podat každý člen akademické obce fakulty včetně sebe samého. Akademici vybírají z kandidujících akademických pracovníků, studentští voliči volí kandidáty z řad studentů.

Poslední jednání současného senátu proběhne 22. listopadu. Noví senátoři zvolení na období 2016 – 2019 by se měli sejít na prvním zasedání 13. prosince.

Na programu včerejšího jednání fakultního senátu bylo také schválení Aktualizace dlouhodobého záměru LF UP na rok 2017 a jeho plnění v loňském roce, projednání aktualizovaných legislativních norem, zprávy o přijímacím řízení a o projektech OPVV. Děkan Milan Kolář seznámil senátory také s vývojem jednání zástupců lékařských fakult s ministerstvem zdravotnictví o financování a počtech studentů medicíny v souvislosti s rostoucím nedostatkem českých lékařů.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.