Vzpomínáme, Claudie!

Claudie Gannová v MediCafé.
Foto: Martin Višňa
čtvrtek 13. března 2014, 09:32 - Text: Martin Višňa

Rozloučit se s kamarádkou a spolužačkou Claudií Gannovou přišlo včera do velké posluchárny Teoretických ústavů přes padesát mediků. Třiadvacetiletá studentka všeobecného lékařství tragicky zemřela na konci února při autonehodě.

„Claudie byla velmi pozitivní člověk a přes všechno, čím musela projít, zůstávala statečná, vždy se rychle postavila na nohy a pokračovala dál, ať se dělo, co se dělo. Proto si myslím, že bychom měli udělat to samé. Chtěla bych, abychom na naši skvělou spolužačku vzpomínali s úsměvem na tváři a ne se slzami v očích. Věřím, že by si to takto Claudie přála,“ pronesla v úvodním slově Martina Klimešová. 

Že byla Claudie přes všechny životní útrapy silnou, sympatickou a usměvavou mladou dámou, pak přítomným připomněl záznam přednášky o životě s Alzheimerovou chorobou, kdy Gannová v rámci cyklu MediCafé vyprávěla o péči o otce, který tímto onemocněním trpěl.

Vzpomínkové setkání zakončila prezentace fotografií a Claudiina slova, že by chtěla být tím nejlepším lékařem a chirurgem v této i jiných galaxiích. Toto se přání se jí ale bohužel již nevyplní.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.