Vedení lékařské fakulty je znovu kompletní a beze změn

Staronové vedení lékařské fakulty. Zleva: Miloš Špidlen, Hana Kolářová, Jiří Ehrmann, Milan Kolář, Martin Modrianský, Tomáš Papajík.
Fotogalerie: Pavel Konečný
pondělí 1. června 2015, 17:16 - Text: Pavel Konečný

Hned první den jmenoval děkan lékařské fakulty Milan Kolář své proděkany pro další funkční období. Jeho „tým“ zůstal beze změn, včetně rozdělení kompetencí.

Předání dekretů proděkanům bylo společenskou událostí celého děkanátu. „Je to už dnes, v první den, kvůli zachování kontinuity. A kdybych to neudělal, musel bych všechnu jejich práci dělat já,“ prohlásil žertem Kolář.

Děkan ale především děkoval spolupracovníkům a zaměstnancům. „Je to obrovská, pečlivá a svědomitá práce, kterou jste vykonali, a díky ní patří Lékařská fakulta Univerzity Palackého k nejlepším. Máte na tom velký podíl,“ řekl děkan, než pozvedl číši.

Že svůj proděkanský tým Kolář ponechá beze změn, deklaroval už v předvolebních tezích. Jediný, kdo na dnešním předání chyběl, byla proděkanka Eliška Sovová, která byla služebně na opačném konci republiky. Kromě dekretů dostali staronoví proděkani i keramické logo fakulty ztvárňující motto Mente et corde. „Dá se do toho kousnout?“ zeptal se proděkan pro studium Zubního lékařství Miloš Špidlen, čímž ostatní rozesmál.

Pak ale vážně připomněl, že na rozdíl od zbytku děkanátu, zubní lékařství zůstane dále na Palackého ulici. Tím nepřímo naznačil první velký Kolářův krok v novém období – přestěhování děkanátu do staré části Teoretických ústavů.

Statutárním zástupcem děkana bude i nadále Tomáš Papajík. Ten prohlásil, že díky děkanově optimistické povaze se podařilo udělat silný a skvělý tým z celého děkanátu. „ Díky tomu pozitivnímu ovzduší je skutečně radost pracovat na lékařské fakultě. A oceňují to i naši akademici,“ uvedl proděkan Papajík.

Milan Kolář byl jediným kandidátem na děkana a v akademickém senátu dostal při dubnových volbách hlas od všech přítomných. Rektor Jaroslav Miller jej jmenoval znovu děkanem přesně před týdnem. Druhé funkční období Milanu Kolářovi skončí 31. května 2019.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.