V nové části Teoretických ústavů se dnes otevřel vysněný bufet

Provozní bufetu Alena Jeníková použila na reklamní tabuli kromě češtiny i angličtinu. Tvrdí, že bude nutností.
Foto: Pavel Konečný
středa 3. prosince 2014, 15:35 - Text: Pavel Konečný

Prakticky dva roky od zprovoznění dostavby Teoretických ústavů, začal dnes v nové části budovy fungovat bufet. Provozu stravovacího zařízení bránily administrativní podmínky kvůli spolufinancování ze strany Evropské unie.

K otevření bufetu pomohlo podle tajemnice lékařské fakulty Jany Valíkové kladné vyjádření auditora univerzity. Fakulta nebude mít z provozu bufetu žádný profit. „Ze strany akademické obce byl tlak, aby začal fungovat, protože se už na něj dlouho čeká. Přes všechny překážky jsme chtěli, aby se už rozjel, i když zatím jen ve zkušebním provozu,“ řekla Valíková. Plný provoz bufetu se očekává až od zahájení letního semestru.

„Zítra budou těstoviny s pestem, s pomodorem, boloňské špagety, řízky, hranolky... a pokud bude zájem, bude to tak pořád,“ prohlásila provozní nového zařízení Alena Jeníková. Podotkla, že v nabídce vycházeli z podobného provozu – bufetu u porodnice. „Vytypovali jsme si nejžádanější sortiment. Ale tady ještě čekáme, co se chytí. Studenti nám mohou psát i své návrhy,“dodala Jeníková.

Přestože bufet od foyeru odděluje tlusté sklo i nově nainstalované mříže, jeho provozovatel Tomáš Mecka zdůrazňuje, že jde o nedokončené dílo. „Možná nám chybí jen deset procent a bylo by to daleko lepší,“ uvedl Mecka. Nový bufet si pochvalovaly pracovnice fakulty Eliška Trojáčková a Zuzana Korbášová. Chtějí do něj chodit na kafe, pro nějaké cukroví nebo pro sendvič. „A když nebude oběd, tak i na polívku,“ zdůraznila Trojáčková.

Mezi prvními zákazníky byli i posluchači druhého ročníku. „Menší bufet je i na staré budově, ale tady se to vyloženě hodí. Dal jsem si dnes polívku a chutnala mi,“ prohlásil Marek Pospíšil. „Já jsem měl sendvič a byl dobrý. Za ten bufet jsem skutečně rád,“ pochvaloval si Tadeáš Lunga.

Nový bufet bude prozatím otevřen do 15 hodin, postupem času do 17 a možná i déle.

Dostavba Teoretických ústavů přišla na 938 milionů korun. Laboratoře v ní zabírají více než tři tisíce metrů čtverečních. Jsou v ní čtyři velké posluchárny a dvanáct speciálních učeben.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.