Sympozium olomouckých neuroimunologů nabídne přednášky významných evropských expertů

Ilustrační foto: Repro Žurnál UP
pondělí 12. října 2015, 14:15 - Text: Velena Mazochová

Špičkoví evropští odborníci budou hosty olomouckého neuroimunologického sympozia, který připravila Neurologická klinika lékařské fakulty ve spolupráci s Českou lékařskou komorou. Jedenáctý ročník odborného setkání s mezinárodní účastí se uskuteční 15. a 16. října v jezuitském konviktu.

Hlavní témata sympozia zahrnou problematiku magnetické rezonance a monitorování roztroušené sklerózy, současné algoritmy její léčby nebo laboratorní diagnostiku onemocnění centrálního nervového systému. „Účastníci se budou věnovat také léčbě modifikující onemocnění roztroušenou sklerózou, a to od mechanizmu účinku až po klinickou praxi,“ uvedl předseda sympozia a zástupce přednosty Neurologické kliniky Jan Mareš.

Pozvání přijali přední evropští odborníci na oblast neuroimunologie, neuroradiologie a biologické léčby Ludwig Kappos z University of Basel ze Švýcarska a Claudio Gasperini ze Sapienza University Roma z Itálie. „Specializuje se na vzácné oportunní infekce mozku – progresivní multifokální leukoencefalopatie, které budou tématem jeho přednášky,“ upřesnil téma italského hosta Mareš.

K aktuálnímu tématu, které se týká epidemiologických a farmakoekonomických aspektů finančně nákladné biologické terapie roztroušené sklerózy, vystoupí ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky v Praze a Institutu biostatistiky a analýz Masarykovy university v Brně Ladislav Dušek.

Program sympozia zahájí workshop v Kapli Božího Těla ve čtvrtek 15. října, na nějž o den později naváže jednání sesterské sekce a regionální sympozium společností Novartis a Biogen v auditoriu bývalého jezuitského konviktu. Následovat budou přednášky hostů a slavnostní recepce.

Bližší informace o programu sympozia ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.