Stříbrné a bronzové medaile ke kulatinám

Medaile Pro merito si převzali Marie Nakládalová, Ishraq Dhaifalahová, Dimitrolos Krajčí a Jiří Nečas (dolní a horní řada zleva).
Foto: Pavel Konečný
úterý 14. října 2014, 14:29 - Text: Pavel Konečný

Práci pěti akademiků lékařské fakulty ocenil v době jejich významného životního jubilea rektor Univerzity Palackého Jaroslav Miller. Stříbrné a bronzové medaile Pro merito – Za zásluhy jim dnes předal děkan lékařské fakulty Milan Kolář.

Ocenění si převzali Marie Nakládalová – přednostka kliniky pracovního lékařství, docentka Ishraq Dhaifalahová – přednostka Ústavu lékařské genetiky a fetální medicíny, Dimitrolos Krajčí – dodnes pracující na katedře histologie a embryologie a Jiří Nečas z Ústavu fyziologie.

„Bronzovou to začíná,“ povzdechla si docentka Dhaifalahová. „Pracuji tady už dvacet let a považuji Olomouc za svůj domov,“ uvedla rodačka z Jemenu. Podle svých slov si váží České republiky, ale i lékařské fakulty a fakultní nemocnice za vše, co jí umožnily. „Hodně to pro mě znamená,“ dodala.

V té chvíli v podstatě hovořila za všechny oceněné docenty. „Pro nás je to stejné,“ poznamenala docentka Nakládalová. Jen její kolega Nečas prohlásil, že byl dosud zvyklý spíše na sportovní medaile.

Stříbrnou medaili Pro merito získal i přednosta II. chirurgické kliniky profesor Petr Bachleda. K jejímu převzetí se ale osobně nemohl dostavit.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.