Senát schválil rozpočet lékařské fakulty

Ilustrační foto: Imrich Veber
středa 30. dubna 2014, 07:57 - Text: Pavel Konečný

S rozpočtem ve výši necelých 700 milionů korun bude letos hospodařit lékařská fakulta. Rozdělení financí schválil včera její akademický senát.

Rozdělení financí na jednotlivá pracoviště zdůvodnil senátorům děkan Milan Kolář. Předběžná čísla už senátoři viděli na minulém zasedání.

„V červených číslech zůstává pouze Centrum pro výuku infekčního lékařství,“ ukázal v tabulkových přehledech děkan. Naopak do černých čísel se loni dostala neurologie, urgent i klinika zubního lékařství.

Z dotací na studenta, za kvalitu výuky a vědeckou činnost dostane fakulta v tomto roce zaokrouhleně 283 milionů korun. Dalších 320 milionů činí příjem z grantů. „Tyto peníze se ale nedělí, jsou alokovány tam, kde vznikají,“ vysvětlil Kolář. V příjmové položce je i 86 milionů z anglického programu a různých poplatků.

Naopak na straně výdajů stojí letos splátka za dostavbu Teoretických ústavů ve výši 70 milionů nebo peníze na chytanou rekonstrukci staré části v objemu 200 milionů. Samotná režie provozu fakulty si vyžádá kolem 40 milionů a 53 milionů odvede fakulta na rektorát a chod centrálních jednotek univerzity.

Senát včera schválil i zrušení Laboratoře pro výzkum medicínských aplikací ultrazvuku spadající pod ústav lékařské biofyziky. „Vznikla pro řešení projektu, který již skončil, a není další objektivní důvod pro samostatnou existenci ve struktuře lékařské fakulty,“ uvedl děkan Kolář. Toto rozhodnutí musí ještě schválit Akademický senát Univerzity Palackého.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.