Senát lékařské fakulty zasedal naposled, nový se sejde příští měsíc

Jedno z posledních hlasování senátu lékařské fakulty.
Foto: Velena Mazochová
úterý 19. listopadu 2013, 17:28 - Text: Velena Mazochová

Ke svému poslednímu jednání se dnes sešel Akademický senát lékařské fakulty, jehož funkční období se uzavře 29. listopadu. Ke stejnému datu budou známa jména nově zvolených senátorů pro příští tři troky.

Děkan Milan Kolář informoval senátory o úkolech čekajících fakultu v příštím roce. Připomněl například pokračující diskusi o počtech přijímaných studentů, představil návrh hodnocení zaměstnanců a podal informace o tvorbě rozpočtu univerzity v roce 2014. Především však vyjádřil fakultnímu senátu v tomto složení své poděkování.

„Vždy jsem chtěl, abychom tvořili jednu akademickou obec a dosáhli toho, aby fakulta patřila k těm nejlepším, což nelze zajistit bez vzájemné důvěry, podpory a spolupráce. A to jsem zde vždy našel,“ prohlásil Kolář.

Končící předseda senátu Jan Strojil poté nabídl krátkou rekapitulaci tříleté senátorské činnosti včetně aktivity v diskusích a účasti na zasedáních. „Je na každém, aby si rozmyslel, co stíhá a co už ne,“ doporučil Strojil. On sám kandiduje znovu a roli předsedy senátu by s největší pravděpodobností opět přijal. „Je to docela náročná práce, souvisí s ní například každotýdenní porady vedení, ale baví mě to,“ poznamenal Strojil.

K těm, kteří už naopak vědí, že kvůli značné pracovní vytíženosti znovu kandidovat nebudou, patří přednosta ústavu biologie Vladimír Divoký. „Jsem velmi zaneprázdněn povinnostmi souvisejícími s vedením ústavu, s vědecko‑výzkumnou prací včetně vedení doktorandů i spolupráci s několika pracovišti ve Spojených státech,“ zdůvodnil Divoký.

Ve volbách do senátu lékařské fakulty ale bude na výběr. Souhlas s kandidaturou vyjádřilo celkem šedesát pět vyučujících a téměř padesát studentů. Kandidáti budou moci prezentovat své vize v pondělí 25. listopadu od 13 hodin před setkáním akademické obce lékařské fakulty.

Nové složení fakultního senátu vzejde z voleb, které jsou naplánovány na tři dny v rozmezí od 27. do 29. listopadu. Jejich výsledky budou vyhlášeny v závěru posledního volebního dne, kdy zároveň začne platit funkční období nově zvolených senátorů. Ti se na svém prvním zasedání sejdou 10. prosince.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.