Senát lékařské fakulty má nového místopředsedu

Druhým místopředsedou senátu lékařské fakulty je student Tomáš Kučera.
Foto: Velena Mazochová
sobota 28. května 2016, 15:30 - Text: Velena Mazochová

Student Tomáš Kučera se stal druhým místopředsedou akademického senátu lékařské fakulty. Ve funkci vystřídal Petru Dudovou, která úspěšně dokončila medicínská studia. Nového studentského zástupce ve vedení fakultního senátu zvolili jeho členové na svém posledním zasedání v tomto akademickém roce.

Nový místopředseda by se chtěl ve své senátorské činnosti více věnovat problémům a aktivitám svých kolegů v anglických studijních programech. „Zajímají mne otázky jejich postavení, které bych rád pomohl výrazněji zakomponovat do našeho studijního režimu. Chtěl bych se pokusit více je vtáhnout do fakultního dění,“ uvedl student 3. ročníku souběžného studia zubního i všeobecného lékařství Tomáš Kučera.

Zprávu o aktuálním ekonomickém vývoji fakulty přednesl děkan Milan Kolář, který zrekapituloval letošní dělení státní dotace na jednotlivá fakultní pracoviště a připomněl jeho hlavní kritéria. Okomentoval také Výroční zprávu LF UP za rok 2015 a Výroční zprávu o hospodaření, které fakultní senát schválil stejně jako podmínky přijímacího řízení pro akademický rok 2017/2018.

O stavu a perspektivách vědecko-výzkumné činnosti fakulty informoval proděkan Tomáš Papajík a senát vzal na vědomí také aktuální informace proděkana Martina Modrianského o připravovaných projektech Operačního programu Věda, výzkum, vzdělávání. V závěru zasedání pozval děkan senátory na červnové setkání s letošními absolventy, na kterém budou zároveň vyhlášeny výsledky jejich hodnocení nejlepších pedagogů fakulty.

Senátoři lékařské fakulty se na dalším jednání sejdou na začátku zimního semestru.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.