Radovan Pilka dostal bronzovou univerzitní medaili

Ocenění převzal Radovan Pilka na společné poradě přednostů klinik fakultní nemocnice a vedení lékařské fakulty.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 11. prosince 2014, 10:46 - Text: Pavel Konečný

Bronzovou medaili Univerzity Palackého převzal včera z rukou děkana lékařské fakulty profesor Radovan Pilka. Ocenění k životnímu jubileu dostal za práci, kterou pro univerzitu odvedl.

„Výuka patří do spektra mých povinností, ale netvoří největší část mé pracovní zátěže, tu představuje péče o pacienty,“ řekl oceněný přednosta porodnicko-gynekologické kliniky.

Ve výuce se Pilka orientuje spíše na postgraduální studenty a je i „inspektorem“ evropské college porodníků a gynekologů, jejímž cílem je sjednocení postgraduální výuky porodnictví a gynekologie v Evropě.

Mezi jeho další povinnosti patří i vědecký výzkum a je také vedoucím redaktorem periodika Česká gynekologie. „Je to časopis s pětasedmdesátiletou tradicí a v tuto chvíli běží řízení o získání impakt faktoru,“ podotkl Pilka.

Přední český odborník má již ve sbírce stříbrnou medaili lékařské fakulty a z roku 2004 i Pawlíkovu cenu za nejlepší českou publikaci v oboru gynekologie a porodnictví, ale i další medaile.

Pochlubit se může i slavnými předky. Jeho nedávno zesnulý strýc profesor Ladislav Pilka, který působil v Brně, byl v roce 1982 českým vědeckým otcem dítěte ze zkumavky.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.