Radicés: setkání nejen po třiceti letech

Koláž: Žurnál UP
úterý 7. dubna 2015, 12:52 - Text: Pavel Konečný

Všechno je jednou poprvé – takový je podtitul setkání Radicés na lékařské fakultě. Určeno je všem absolventům, studentům, lékařům a vyučujícím. Letos se uskuteční v sobotu 18. dubna.

Po roce zopakuje lékařská fakulta setkání absolventů, které bude mít oficiální a neoficiální část. Program začne v 10 hodin ve velké posluchárně Teoretických ústavů.

„Novou tradicí by se mělo stát, že program Radicés připravují absolventi, kteří mají třicet let po promoci,“ uvedla proděkanka Eliška Sovová. Nadcházející má tedy na starosti promoční ročník 1985, v němž je i ona.

Dopolední program Radicés

Jak dělat medicínu, když ani nevíte, jestli to chcete -  MUDr. Jan Strojil, Ph.D.

Tam a zpátky (a to opakovaně) - Prof. MUDr. Miroslav Heřman, Ph.D.

Poprvé v akci - MUDr. Leopold Sedláček

Anesteziolog a pojem času - Prof. Dr. Lutz Schaffranietz

Program zahájí přednáška děkana Milana Koláře a vystoupení několika absolventů. „Vystoupí profesor Miroslav Heřman z radiologie nebo profesor Lutz Schaffranietz z Lipska, jeden z dvaceti Němců, kteří tady v té době studovali,“ naznačila Sovová. Doplní jej také informace a o absolventském programu univerzity z úst Evy Blažkové.

„Po formální části budou následovat procházky po Teoretických ústavech, kde budou otevřena snad všechna pracoviště, aby hosté mohli srovnat, jak to vypadalo dříve a nyní,“ popsala Sovová. Poté přijde na řadu individuální program. Ten se podle proděkanky odehraje v různých olomouckých restauracích.

„Setkání budeme také streemovat na webu. Kdo nemůže přijít, může si to pustit doma v obýváku,“ podotkla Sovová. Zároveň apelovala, aby se ozvali absolventi, kteří nepřijdou a nahlásili organizátorům své kontakty. „Největší problém bývá u spolužaček, které se třeba dvakrát provdají, pak jsou těžce k dohledání,“ vysvětlila proděkanka.

Pevné kořeny k lékařské fakultě váží každoročně před dvě stovky absolventů. Loni jich na sraz dorazilo 150 a letos pořadatelé doufají v hojnější účast. Každý účastník, který vyplní kontaktní kartičku, bude zařazen do slosování o věcné ceny, kterými jsou fakultní víno, fakultní plášť nebo fakultní tričko.

Přímý přenos z konání bude v sobotu 18. dubna dostupný ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.