Pro Cenu děkana si dodatečně přišly tři vědkyně

Beatrice Mohelníková Duchoňová přebírá jednu z Cen děkana. V pozadí zleva: Zuzana Matušková a Veronika Tománková.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 4. června 2015, 11:59 - Text: Pavel Konečný

Dodatečně dnes děkan lékařské fakulty Milan Kolář předával ocenění za významnou publikační činnost v roce 2014. Pro Cenu děkana si přišly tři vědecké pracovnice.

V prvním decilu se umístila práce Veroniky Tománkové z Ústavu lékařské chemie a biochemie, která se zabývala účinky zeleného čaje in vivo. Otištěna byla v Journal of Functional Foods. „Je to pro mě první Cena děkana. Jsem ráda, že jsem ji dostala, vážím si toho,“ přiznala po předání Tománková. Za umístění v prvním decilu ji navíc čekala i odměna čtyřicet tisíc korun.

S dvacetitisícovou odměnou je spojena Cena děkana za práce v prvním kvartilu. Z onkologické kliniky ji získali ji Beatrice Mohelníková Duchoňová a Bohuslav Melichar. Ten však na dnešním jednání vědecké rady nebyl přítomen.

V prvním kvartilu byla i práce Zuzany Matuškové z Ústavu farmakologie. Byla natolik hodnotná, že byla přesunuta do této kategorie ze sekce studentských vědeckých prací. „Ta publikace mě stála hodně sil. Ocenění je pro mě veliká čest, beru to jako podporu, která mě bude motivovat k dalšímu výzkumu,“ řekla Matušková.

Dnešní udílení cen bylo dodatečným ceremoniálem pro laureáty, kteří se nemohli dostavit na počátku dubna. Děkan ocenil celkem 31 akademiků či studentů za jejich monografie, publikace v impaktovaných časopisech, zvýšení kvalifikace i studentské vědecké práce.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.