Pojmenujte dostavbu Teoretických ústavů

Dva roky stará dostavba Teoretických ústavů.
Foto: Pavel Konečný
pátek 18. července 2014, 09:12 - Text: Pavel Konečný

Děkan lékařské fakulty Milan Kolář vyhlašuje soutěž na pojmenování nové části Teoretických ústavů. Pracovní název zatím zní Dostavba. Návrh na oficiální název může podat kterýkoliv člen akademické obce.

„Nemusí to být zrovna lékař nebo medik, kdo se svým návrhem uspěje. Nebráníme se tomu, aby budovu pojmenoval filozof nebo pedagog,“ vysvětlila proděkanka Eliška Sovová. Prostor je prakticky neomezený, i když je zvykem používat jména významných osobností.

Nově vybudovaný objekt slouží studentům Všeobecného a Zubního lékařství i studentům akreditovaných doktorských studijních programů Patologická anatomie a soudní lékařství, Lékařská mikrobiologie, Lékařská imunologie, Lékařská biologie, Histologie a embryologie a také Ošetřovatelství na fakultě zdravotnických věd.

Laboratoře mají více než tři tisíce metrů čtverečních, učebny přes čtyři tisíce metrů a 900 metrů zabraly knihovny. Nacházejí se tam čtyři velké posluchárny a dvanáct speciálních učeben. Stavba má šest nadzemních podlaží o celkové ploše 16 354 metrů čtverečních. Pracovní místo tam mají dvě stovky výzkumníků.

V září uplynou dva roky od fungování dostavby. Dobudování Teoretických ústavů trvalo 19 měsíců a přišlo na 945 milionů korun.

Návrhy bude posuzovat speciální komise složená z vedení lékařské fakulty a zástupců studentských organizací. Vítěz bude odměněn finanční hotovostí a věcnou cenou.

Své návrhy pro pojmenování dostavby můžete posílat do 15. září na e-mailovou adresu: eliska.sovova@fnol.cz


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.