Novým proděkanem lékařské fakulty je Jiří Ehrmann

Jmenovací dekret pro Jiřího Ehrmanna (vzadu) a dočasné pověření pro Janu Valíkovou.
Foto: Pavel Konečný
středa 19. února 2014, 17:42 - Text: Pavel Konečný

Děkan lékařské fakulty Milan Kolář dnes jmenoval novým proděkanem Jiřího Ehrmanna. Zároveň pověřil dočasným výkonem funkce tajemníka Janu Valíkovou.

Ehrmann bude mít na starosti anglické studijní programy a zahraniční záležitosti. Nahradil tak dosavadní proděkanku Ivanu Obornou, která se dnes stala prorektorkou. Zastupující tajemnice Valíková bude v úřadu do řádného výběrového řízení.

prof. MUDr. Jiří Ehrmann Ph.D.

Na Lékařské fakultě Univerzity Palackého vyučuje od roku 1991.

H index 15

Vědecko-výzkumná činnost: onkopatologie, experimentální patologie, molekulární patologie, prognostická a prediktivní patologie, kvantitativní patologie, hepatologie, neuropatologie.

Člen výboru Histochemické a cytochemické společnosti při AV ČR, člen výboru Sekce diagnostické a prediktivní onkologie ČOS ČSL JEP, člen výboru české sekce International Academy of Pathology.

„Chtěl bych oslovit přednosty klinik a zástupce pro anglickou výuku a komunikovat s nimi o tom, co považují za dobré a co naopak za špatné. Generale Medicine zahrnuje všechny oblasti problémů, které studenti mají. Jedná se o problémy výukové, ale i ubytovácí, osobní nebo sociální. Chci mluvit s lidmi, kteří jsou odpovědni za péči studentů,“ uvedl nový proděkan.

Zároveň se chce ale zaměřit i na logistické problémy s přijímacím řízením. Ročne nastupuje na lékařské obory vyučované v angličtině asi 90 zahraničních studentů.

„Dříve to bylo hodně Malajců nebo Tchajwanců a Angličanů. V současné době je hodně studentů z Izraele, jsou tady studenti z Portugalska a rozšiřuje se počet studentů z Velké Británie. Existuje naděje, že přijmeme studenty ze Skandinávie a možná na Generale Medicine budeme přijímat i studenty z Německa,“ naznačil Ehrmann.

Jak uvedl, jednou z priorit nového rektora je internacionalizace univerzity a doba je příhodná k tomu, aby bylo mnohé synchronizováno, zpřesněno. „Cítím v tomto velkou formální i logistickou podporu ze strany univerzity,“ prohlásil Ehrmann.

Historie oboru Generale Medicine je stará necelých dvacet let. Nyní by tento anglický program měl být zrcadlem českého studijního programu Všeobecné lékařství a olomoucká lékařská fakulta srovnatelná s jakoukoliv zahraniční lékařskou fakultou. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.