Náměstí rozhýbe Zdravé srdce Hané

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 16. září 2013, 18:37 - Text: Martina Šaradínová

Zdravé vaření, představení fenoménu Nordic walking, ukázku současné telemedicíny či nácvik první pomoci nabídne ve čtvrtek na Horním náměstí osmý ročník osvětového projektu Zdravé srdce Hané a 13. ročník Šňůry života. Již tradičně se konají u příležitosti Světového dne srdce.

Cílem propagační akce Zdravé srdce Hané je podpora zdravého životního stylu. Univerzita Palackého spolu s partnery, jimiž jsou Nadační fond Pro srdce Hané, město Olomouc a fakultní nemocnice, nabídne veřejnosti bohatý program od 15 do 17 hodin.

„Chybět nebude ani bezplatné měření plicních funkcí a zábavné soutěže pro děti i jejich rodiče,“ uvedla koordinátorka akce a proděkanka lékařské fakulty Eliška Sovová.

Souběžná akce Šňůra života nabídne Olomoučanům prostřednictvím takzvaných fantomů možnost vyzkoušet si záchranu života v praxi. „Jsme velice rádi, že o nácvik laické resuscitace má zájem stále více mladých lidí, kteří si uvědomují, že se mohou kdykoli dostat do situace vyžadující okamžitou pomoc,“ uvedla Sovová, která je rovněž předsedkyní nadačního fondu Pro srdce Hané.

Zdravé srdce Hané se uskuteční za každého počasí. Koná se díky podpoře projektu Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny (PopUP). V jeho rámci probíhá také populární Dětská univerzita nebo Veletrh vědy a výzkumu. Projekt PopUP stojí také za Nocí vědců, kterou mohou zájemci navštívit poslední zářijový pátek.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.