Na lékařské fakultě začaly volby do akademického senátu

Monika Dočkalová – volička i kandidátka zároveň.
Foto: Pavel Konečný
středa 27. listopadu 2013, 11:58 - Text: Pavel Konečný

Fronta! Tak to dnes ráno vypadalo před otevřením volební místnosti ve spojovací chodbě mezi starými a novými Teoretickými ústavy. Volby do akademického senátu lékařské fakulty vykazují první den tradičně vysokou návštěvnost.

První volby i první kandidaturu do senátu zažila dnes Monika Dočkalová, studentka prvního ročníku. „Navrhla mě spolužačka z vyššího ročníku, ale s kandidaturou jsem souhlasila. Vidím v tom příležitost hájit zájmy studentů, pokud jsou s něčím nespokojeni,“ řekla Dočkalová. Na jednání senátu se už byla podívat a akademické obci se představila i jako kandidát.

„Měli jsme tady dnes studenta, který chtěl volit už před devátou, když jsme ještě neměli vše připravené. První dvě hodiny byly skutečně intenzivní, hlavně ze strany studentů,“ zhodnotil účast předseda volební komise Aleš Manda. V dalších dvou dnech předpokládá její pokles. „Záleží na akademicích, studenti většinou chodí poctivě,“ dodal Manda.

Za akademiky je svědomitým voličem profesor Jan Hálek, jenž byl do roku 2010 senátorem Parlamentu České republiky. „Považuji to za svou povinnost,“ uvedl poté, co odhlasoval. Sám do akademického senátu fakulty nekandiduje. S nadhledem prohlásil, že je již v jiné věkové kategorii.

Do senátu lékařské fakulty kandiduje 65 vyučujících a téměř padesát studentů. V senátu se obsazuje 12 studentských a 24 akademických křesel. Volby skončí v pátek v 17 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.