Lékařská fakulta chystá kalendář, vyhlásila fotografickou soutěž

Duha nad Teoretickými ústavy.
Foto: Jiří Drábek
pondělí 30. září 2013, 15:55 - Text: Martina Šaradínová

Lékařská fakulta hodlá vydat vlastní nástěnný kalendář pro rok 2014. Zájemci mohou zasílat do konce října zajímavé fotografie, které zachycují dění na fakultě v letošním roce.

„Cílem je zmapovat dění na fakultě z různých úhlů pohledu, ať už jde o jednotlivé akce, atmosféru či zajímavosti. Kalendář využijeme k propagačním účelům,“ uvedla proděkanka fakulty Eliška Sovová.

Kalendář vznikl na základě fotografické soutěže i pro letošní rok. Své fotografie zaslalo celkem dvacet autorů, v kalendáři se objevilo dvanáct nejzajímavějších snímků. Náklad činil zhruba 500 kusů. S obdobným počtem vedení fakulty počítá i pro příští rok.

Snímky by měly být v dobré technické kvalitě. Autoři je mohou zasílat na e-mail eliska.sovova@seznam.cz. Vybraní autoři obdrží finanční odměnu.

Na univerzitní půdě kromě kalendářů určených pro reprezentaci vznikají i kalendáře na charitu. Například studenti fakulty tělesné kultury loni iniciovali vznik kalendáře na podporu boje s rakovinou prostaty. Sami v něm účinkovali a tisk uhradili z mimořádných stipendií udělených děkanem fakulty. Celkem se jim podařilo prodat 153 kalendářů s názvem Movember Cabaret FTK UP 2013, výtěžek z prodeje převzal letos v březnu přednosta onkologické kliniky fakultní nemocnice.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.