Lékařská fakulta a vojenská nemocnice si vzájemně vyměnily medaile

Lubomír Dobeš (vpravo) obdržel Pamětní medaili Univerzity Palackého z rukou děkana Milana Koláře.
Foto: Velena Mazochová
čtvrtek 9. října 2014, 12:17 - Text: Velena Mazochová

Pamětní medaili Univerzity Palackého za dlouholetou vynikající spolupráci s lékařskou fakultou udělil rektor Jaroslav Miller řediteli Vojenské nemocnice Olomouce Lubomíru Dobešovi.  V úvodu dnešního jednání Vědecké rady mu ji předal děkan Milan Kolář. Na oplátku přijal ocenění partnerské instituce.

„Nesmírně si toho ocenění vážím. Máme tu čest v některých oborech vychovávat mediky a jsem velmi rád, že náš vzájemný vztah vyzrál v tak úzkou a vysoce nadstandardní spolupráci, která byla završena podpisem smlouvy s panem děkanem,“ uvedl Dobeš, který je také dlouholetým členem Vědecké rady lékařské fakulty.

Jak připomněl, závěr studia na olomoucké medicíně se už druhým rokem odehrává ve slavnostním sále v prostorách Klášterního Hradiska. „Vnímám jako poctu, že si pan děkan náš sál vybral za důstojné místo pro promoce absolventů,“ zdůraznil Dobeš.

Vojenská nemocnice představuje pro lékařskou fakultu podle děkana Koláře především nezastupitelnou výukovou základnu. „Studenti šestých ročníků tam mají výuku vnitřního lékařství nebo chirurgie. Je to pro nás obrovská výhoda – výuka se tak zkvalitňuje a zároveň se sníží počet studentů v naší ‚mateřské‘ fakultní nemocnici,“ zdůraznil Kolář.

Význam oboustranně přínosné spolupráce potvrdilo její dvojité ocenění – s přesvědčením, že bude pokračovat i v budoucnu, předal Lubomír Dobeš děkanovi lékařské fakulty na oplátku Pamětní medaili Vojenské nemocnice Olomouc.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.