Je právo v medicíně pomoc, nebo pohroma?

Repro: Žurnál UP
neděle 3. listopadu 2013, 10:27 - Text: Milada Hronová

O tom, jak se měnila právní odpovědnost lékaře v průběhu historie, čeho se lékaři museli obávat kdysi a čeho dnes, ozřejmí ve středečním MediCafé Svatopluk Loyka z ústavu soudního lékařství a medicínského práva lékařské fakulty. Sekundovat mu budou studenti právnické fakulty Michael Škurka a Maroš Kočiš.

„Při šálku dobré kávy se docent Loyka chystá hovořit také o situaci lékaře v době jednoho z nejstarších zákoníků, Chammurapiho zákoníku,“ řekla za pořadatele Marcela Osovská.

Soudní znalec a zástupce přednosty ústavu soudního lékařství a medicínského práva pro výuku Svatopluk Loyka vedl tento ústav od roku 1999. Pedagogická činnost ústavu se neomezuje pouze na studenty lékařské fakulty, probíhá zde i výuka budoucích právníků, pravidelnými jednodenními stážemi jsou rozšiřovány znalosti frekventantů holešovské policejní školy.  Tematicky zaměřené semináře absolvují v ústavu také studenti teologické a přírodovědecké fakulty.

Cyklus besed MediCafé probíhá v šesti českých univerzitních městech. Umožňuje široké veřejnosti neformálně se setkat a diskutovat s odborníky z oblasti lékařství a zdravotnictví.

Olomoucké MediCafé organizuje místní pobočka sdružení IFMSA (International Federation of Medical Students Associations) ve spolupráci s projektem Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny (PopUP), který si klade za cíl popularizovat vědu a výzkum na olomoucké univerzitě.

Přednáška se koná ve středu 6. listopadu od 18 hodin v Café 87.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.