Imatrikulační maratón pokračoval v duchu motta lékařské fakulty: Rozumem a srdcem

Studenti prvních ročníků lékařské fakulty slavnostně zahájili svá studia.
Fotogalerie: Velena Mazochová
středa 16. září 2015, 12:19 - Text: Velena Mazochová

Téměř čtyři sta nových mediků dnes ve dvou vlnách naplnilo Velkou posluchárnu Teoretických ústavů lékařské fakulty, aby slavnostně potvrdili přijetí ke studiu. Děkan Milan Kolář jim poblahopřál k úspěšnému vstupu do nové životní etapy a připomněl základní poslání jejich budoucí profese.

„Motto naší fakulty zní Mente et corde - Rozumem a srdcem a jsem přesvědčen, že právě toto je základní přístup ke zvládnutí velmi náročného studia. Medicína je krásné a vznešené povolání a zároveň poslání: co může být krásnějšího a smysluplnějšího, než vyléčit nemocného člověka, zachránit jeho život nebo pomoci v jeho utrpení,“ připomněl děkan Milan Kolář novým studentům a popřál jim úspěšné absolvování všech zápočtů, kolokvií a zkoušek. Máte před sebou šest let studia medicíny, které vyžaduje, abyste do něj vložili naprosto vše. A pokud se někdy nezadaří, nic si z toho nedělejte – zatněte zuby a zkuste to znovu,“ dodal Kolář.

Na jeho slova navázala studentka všeobecného lékařství Pavlína Večeřová, která přečetla imatrikulační slib. „Prohlašuji, že vysokoškolské studium nepovažuji za záležitost výlučně osobní, ale chápu jej jako odpovědné a čestné povolání,“ slíbila za své nové spolužáky Večeřová.

Pro studium stejného oboru si Olomouc vybral také Marek Šlachta z Orlové. „Důvod mé volby je zřejmý. Olomouc je krásné město a myslím si, že lékařská fakulta má velký potenciál. Navíc jsou tady milí a usměvaví lidé,“ zdůraznil.

Studium všeobecného lékařství v tomto akademickém roce zahájí více než 220 posluchačů. Jeho anglickou variantu General Medicine a pětiletý studijní obor Zubní lékařství začne studovat na osm desítek studentů. Ke studiu zubního lékařství v angličtině se zapsalo 16 nových mediků.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.